Wat chaos je kan leren over je zelf

Wat de chaos in de wereld jou kan vertellen over je zelf.

De wereld laat een enorme chaos zien. Tegenstellingen worden groter op alle gebieden. Arm vs rijk, Geloof vs geloof, wij versus zij.

Zoals ik het zie is het allemaal angst vs liefde en vertrouwen. En toen ik daar laatst over na zat te denken kwam het ineens in me op:

Chaos in de wereld

“De chaos in de wereld is onze collectieve innerlijke wereld uitvergroot op een enorm toneel”

De gebeurtenissen in de wereld voeden de angst. Angst voor geweld, oorlog, maar ook angst om te vertrouwen. Je weet immers niet meer wie je kunt vertrouwen. Stel je voor dat … en dan beginnen meteen alle radertjes in ons hoofd op volle toeren te draaien.

De meest vreselijke scenario’s worden bedacht. Feit is dat de meeste mensen net zoals jij en ik zijn en niet anders willen dan samen een fijn leven leiden. Zonder geweld en angst.

We mogen weer leren liefhebben en vertrouwen!

Ik vergelijk het wel eens met een verbouwing. Ook dan moet het eerst een klerezooi worden voor het mooi wordt. En dat is wat er ook met onze wereld aan de hand is.

Stel nou eens voor een klein moment, dat wat je ziet in de wereld is wat je voelt in jezelf.

Misschien vind je het lastig, maar wat zie je dan als je in je eigen leven rond kijkt. Ervaar je angst door alles dat je ziet in de wereld? Maak het eens wat kleiner: Wat is jouw angst?

Waar kan jij iets veranderen zodat de angst weer vertrouwen kan zijn?

We mogen allemaal naar onszelf kijken in die enorme spiegel die de wereld is. Wat kunnen wij doen op ons kleine stukje aarde, in onze omgeving.

Ik geloof dat als wij in onszelf en vervolgens onze omgeving het vertrouwen en de liefde weer aandacht geven dat de wereld er snel anders uit kan zien.

Naïef? Misschien, maar ik kies ervoor om te blijven vertrouwen in het goede van de mens. En als dat naïef is, laat mij dan maar lekker naïef zijn.

Ik hoor graag van jou en hoe jij hier mee omgaat… Je kunt je reactie geven via het onderstaande commentaarveld. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *