Durf JIJ het?

Je Zelf Zijn…. Altijd En Overal

Zonder je af te vragen wat anderen denken, verwachten of zullen zeggen

Ja?

Gefeliciteerd! Je bent één van de weinigen

Nee?

Wees gerust … er is hoop. Je kunt het leren. En dat is niet eens zo moeilijk.

Ieder mens wil waardering en erkenning ontvangen in het leven. Dat geeft een goed gevoel en daar is ook niets mis mee. Anders wordt het als je afhankelijk bent van de waardering en erkenning van buiten jezelf. Je gaat dan dingen doen die je liever niet zou doen of waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Alleen maar om die waardering, aandacht, liefde, vriendschap, erkenning dat je er mag zijn, te krijgen.

 

Hoe verander je dat ?

Een hele belangrijke vraag is : “Wat is er zo belangrijk aan wat anderen denken, zeggen of verwachten ? “

Zij leven jouw leven niet, zij kennen jouw hart en gevoel niet, kortom zij weten niet wat voor jou een goede keus is op dit moment in je leven !

Toch is er blijkbaar iets dat je ‘wint’ door je gedrag aan te passen aan wat (volgens jou)” hoort, verwacht wordt of moet”.

Wat is jouw winst ?
  • goedkeuring : wat doe je dat goed !
  • toestemming : als je het zo doet mag je dit van mij doen
  • bevestiging: je mag er zijn, ik vind je aardig/ lief
  • aandacht

En de volgende vraag is dan : “Waarom is juist dat zo belangrijk voor je ?”

Is jouw eigen goedkeuring, toestemming of bevestiging niet goed genoeg ? Wat maakt de mening van een ander belangrijker dan jouw eigen gevoel ?

Het is toch jouw leven, jouw verantwoording ….

Tijd om de angst van je af te schudden. Vanaf NU doe je wat goed is voor JOU….

 

Hoe verder ?

  1. Onderzoek wat jij wilt. Leer weer luisteren naar je gevoel.
  2. Grenzen stellen. Leer nee zeggen.
  3. Doe elke dag iets gewoon omdat jij dat leuk vind.

Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen en nodig je uit om deze te delen!


 

Over mij

Als werkende moeder en mantelzorger ken ik de realiteit van het altijd bezig zijn met en voor anderen. Ik weet hoe het voelt als je iedereen blij en tevreden wilt houden en het gevoel van onvrede dat ontstaat doordat je je Zelf niet meer geeft wat nodig is.

Vanuit mijn verlangen om “iets” te veranderen, wat het was wist ik nog niet, ging ik op onderzoek. Ik wilde weten waarom ik steeds weer de gene was die voor iedereen bezig was en daardoor geen tijd voor mezelf had. Ik ging de confrontatie met mezelf en mijn relatie tot het leven aan. En ontdekte de diepgaande relatie tussen mijn keuzes, mijn verantwoording en het leven dat zich aan mij presenteerde.

Die inzichten deel ik graag met jou, omdat het me aan het hart gaat als ik vrouwen als jij zie worstelen met tijdgebrek, niet voldoende waardering en laag zelfvertrouwen.

Als jouw coach begeleid ik je naar meer rust, balans en zelfvertrouwen. Ik help je herinneren waar het om gaat: Houden van je ZELF, je zelf waarderen en de aandacht geven die je verdient. Gewoon omdat je bent wie je bent. Omdat het soms zo lastig is om te blijven geloven dat je prima bent zoals je bent, met al je sterke en minder sterke eigenschappen.

Ik help je herinneren dat ook in jou een prachtig kristal schuilt. En ik help je om de laag stof ervan af te blazen of weg te schrapen zodat je kunt stralen zoals alleen jij dat kunt.

Vraag Nu Je Gratis Gesprek Aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *