Duurzaam energie beheer ;)

Uitgevloerd na weer een gezellig bezoek?

Duurzaam persoonlijk energie beheer.

Hoe vaak gebeurt het… Je krijgt bezoek en gelijk bij binnenkomst begint je bezoek te kletsen en ratelt maar door over alles dat haar ‘overkomt’. Je merkt dat je een beetje moe begint te worden en de waterval van woorden gaat maar door.

Eindelijk zegt ze dat ze weg gaat. Vond jij het ook zo gezellig? Ze is zo blij dat jij altijd een luisterend oor bied en dat ze al haar problemen bij je kwijt kan. Ze voelt zich echt veel beter….

Als ze eindelijk weg is plof je doodmoe op de bank. Zij voelt zich beter, maar jij…?

Je bent moe, niet gewoon moe maar echt heel erg moe. Het duurt even voor je je weer wat energieker voelt.

Wat is er gebeurt?

Het is eigenlijk heel simpel. Je bezoek heeft je energie afgetapt en jij hebt het laten gebeuren.

Misschien denk je nu:”Ik heb het laten gebeuren?? Hoe dan?” Simpel gezegd heb je als oplader gediend voor je bezoek. Meestal gebeurt het onbewust. Je hebt geluisterd en meegeleefd en als bonus heb je je energie meegegeven, zodat je bezoek weer opgeladen is en jij ‘leeg’.

Hoe voorkom je dat dit gebeurt?

Er zijn verschillende manieren om dit te voorkomen.

Als je weet dat je dit soort energie kostend bezoek krijgt kun je voorbereidingen treffen.

Wat ik zelf heel prettig vind is het gebruik van essentiële oliën. Deze geven een gemoedelijke sfeer en warmte in de ruimte. Rozemarijn beschermt bijvoorbeeld tegen het wegtrekken van energie.

Een andere manier is jezelf in een visualisatie omhullen in een cocon van licht. Of door je zonnevlecht tijdelijk af te sluiten. Niet vergeten om deze ook weer te openen!

Daarnaast is het natuurlijk heel belangrijk dat je jezelf goed aard. Zet je voeten stevig neer, voel het contact met de grond én adem rustig en diep naar je buik.

Zorg dat je er staat. Letterlijk en figuurlijk. Neem in gedachten afstand en zeg “ik hou mijn energie bij mezelf”

Er zijn nog meer manieren en hulpmiddelen om jezelf te beschermen tegen het weglekken van energie. Die zal ik in een ander blog behandelen.


Mijn naam is Diana en ik heb sinds 2002 een praktijk voor bewustwording en persoonlijke groei. In mijn praktijk help ik vrouwen om weer meer op zichzelf te vertrouwen en hart te volgen.  Ik hou van eenvoud en versimpeling 🙂

Ben jij klaar om wat versimpeling in je leven te brengen en al het moeten te verminderen of zelfs verbannen? Mail me dan: diana@heeldemens.net Ik kan je helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *