De geur van essentiële oliën heeft een therapeutische werking

Essentiële Oliën; de hulpbronnen uit de natuur

Essentiële Oliën, De Hulpbronnen Uit De Natuur

Essentiële oliën zijn veel meer dan alleen een lekker geurtje. De oliën zijn een krachtige ondersteuner van je gezondheid en gevoel van welzijn. Voor elke situatie of klacht is wel een olie die kan helpen. Je denkt misschien niet direct aan essentiële oliën als je naar jezelf kijkt en hoe je je leven wil veranderen. Net zo min als je waarschijnlijk denkt over hoe essentiële oliën je kunnen helpen bij het verminderen van fysieke en mentale klachten….

En toch zijn deze prachtige oliën die ons door de natuur geschonken zijn, zo krachtig dat ze je leven kunnen veranderen!

In mijn eigen leven én in mijn praktijk heb ik al vele malen mogen zien en ervaren welke veranderingen er plaats vinden met behulp van de oliën.

De Therapeutische Kracht Van Essentiële Oliën

Planten maken oliën om zichzelf te beschermen tegen infecties en schimmels. De oliën zijn hierdoor anti viraal, anti bacterieel en pakken schimmels aan. Elke olie heeft zijn eigen kenmerkende eigenschap en kracht.De geur van essentiële oliën heeft een therapeutische werking

De oliën worden via de inademing of huid opgenomen in de bloedbaan en vandaar uit verspreid door het lichaam. Ze geven hun werkzame stoffen af en wat niet gebruikt wordt verlaat het lichaam via de uitademing, urine en zweet.

Het ruiken van de geuren is een andere krachtige werking van de oliën. De geuren gaan rechtstreeks naar het deel van de hersenen waar de herinneringen opgeslagen zijn. Je hebt vast wel eens gehad dat je bij een bepaalde geur direct moest denken aan een bepaalde gebeurtenis in je leven….

Geuren brengen sfeer, kunnen ruimtes en je zelf reinigen van belastende energie en rust in jezelf brengen

Wanneer kunnen Essentiële Oliën helpen?

De essentiële oliën kunnen eigenlijk altijd wel verlichting brengen. Persoonlijk gebruik ik de oliën dagelijks. Als ondersteuning van de spijsvertering, om geconcentreerd te blijven en de focus te houden op wat ik aan het doen ben en wil bereiken, om een frisse, ontspannen sfeer te creëren bij een coaching gesprek en nog veel meer.

Essentiële Oliën ondersteunen bij:

 • Emotionele situaties en trauma’s
 • Fysieke klachten
 • Spijsvertering
 • Balanceren van de chakra’s, het energie systeem van het lichaam

Een paar voorbeelden van klachten waarbij ik goede resultaten heb mogen zien zijn:

 • Slaapproblemen
 • Migraine en hoofdpijn
 • Spier- en gewrichtspijn
 • Stemmingswisselingen
 • Angst en depressieve gevoelens
 • En meer….

 

 

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden en toepassingen. Voor iedere cliënt bekijk ik opnieuw welke olie het beste bij haar past.

 

Toepassing Oliën In De Praktijk

Essentiële oliën kunnen op drie manieren in gezet worden:

 • Door verdampen in een diffuser of aromabrander - de essentiële olie wordt via de slijmvliezen snel opgenomen en verspreid door het lichaam. De geur werkt op de hersenen en kan zo invloed hebben op hoe je voelt.
 • Door plaatselijk aanbrengen op de huid - bij spier- gewrichtsklachten kan het gebruik van de oliën helpen om pijnklachten te verminderen en de doorbloeding te verbeteren.
 • Door inname - zuivere essentiële oliën kunnen ook als smaakmakers gebruikt worden of ter ondersteuning van de spijsvertering in water gedronken worden. (vraag eerst advies als je niet bekend bent met de oliën)

Door de juiste olie bij een fysieke en/of mentale klacht te zoeken (een handig hulpmiddel is het boek Modern Essentials) wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam ondersteunt en kan het zich sneller herstellen. Samen met een gezonde leefstijl, voedingspatroon en opbouwende mindset is het mogelijk om snel tot een grondige verandering in je leven te komen.

Voor een persoonlijk advies over de essentiële oliën kun je dit formulier invullen en opsturen. In mijn blogs lees je meer over de diverse oliën en hun toepassingen in de praktijk. Ook organiseer ik regelmatig gratis toegankelijke informatie avonden over de essentiële oliën. Deze kunnen ook bij jou thuis gehouden worden. Zoek een groepje vriendinnen bij elkaar en ik kom naar jou toe 🙂

Op mijn website www.diana-tins.nl lees je meer over de oliën en hun toepassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *