Maak Jij Je Nooit Zorgen Dan?

Tijdens een kaartconsult kwam het gesprek op vertrouwen. Vertrouwen in het leven en dat het je geeft wat je nodig hebt om in liefde te groeien.

Vanuit dit vertrouwen kan ik met volle overtuiging leven volgens mijn motto “Hou het simpel” Voor iemand die gewend is, niet alleen een plan B, maar ook C tm Z te hebben is dat concept nog best lastig te begrijpen 🙂

Vandaar de vraag: “Maak jij je nooit zorgen dan?” En mijn antwoord: “’m nee dat probeer ik zo veel mogelijk te voorkomen” 🙂

 

Hoe Werkt Dat Dan?

Het is een kwestie van oefenen. Oefenen, ervaren dat je vertrouwen terecht is en nog een beetje oefenen.

En natuurlijk vraagt het ook actie van jouw kant. Het universum en de engelen willen je alles geven, maar dat kan pas als je zelf duidelijk maakt wat je wilt ontvangen!

 

Zorgen ontstaan vanuit angst:

  • Om iets niet te hebben: Je maakt je zorgen of je het eind van de maand wel redt met je geld.
  • Om iets niet te kunnen: Je maakt je zorgen of je dat examen wel gaat halen.
  • Om iets niet te zijn: Je maakt je zorgen dat je niet kunt voldoen aan de eisen en verwachtingen van de omgeving. Ook wel angst om niet goed genoeg te zijn.

Al deze angsten verdwijnen als je je realiseert dat je op elk moment in je leven precies daar bent waar je moet zijn; qua ervaringen, lessen en simpelweg zijn.

Vertrouwen haalt de angel uit de angst. Waarom zou je nog bang zijn voor tekorten, voor niet kunnen voldoen aan wat dan ook als je erop vertrouwt dat je krijgt wat je nodig hebt?

 

Tips om een eind aan zorgen te maken:

  1. Je kunt iets doen om de situatie te veranderen – Kijk wat je opties zijn om zelf de situatie te veranderen. Doe wat je kunt doen zo goed je kunt. Hulp vragen valt ook onder zelf in actie komen! Als je zelf niet weet wat je kunt doen of je weet het wel, maar het is niet iets dat jij kan is het zinvol om hulp te vragen.
  2. Je kunt niets doen om de situatie zelf te veranderen – Soms heb je geen invloed op het ontstaan van een situatie. Als je je baan kwijt raakt of je partner besluit dat de relatie over is bv. Dan heb je geen invloed op de situatie zelf… wel op hoe je met de gevolgen omgaat. Kies altijd voor de voor jou beste oplossing. Volg je gevoel.
  3. Praat alleen over je zorgen als je hulp vraagt – Leg helder en duidelijk uit waar je hulp bij wilt en nodig hebt. In combinatie met het volgende punt ontstaat er ruimte voor (nieuwe) oplossingen.
  4. Richt je aandacht op een oplossing – Zelfs als je zelf nog geen idee hebt hoe die oplossing er uit zou kunnen zien. Houd in gedachten dat er een perfecte oplossing is voor alle uitdagingen op je pad en nodig die uit in je leven.

Als je op deze manier naar de uitdagingen in je leven kijkt wordt het makkelijker om er anders mee om te gaan.

Wat is jouw manier om met uitdagingen in je leven om te gaan?

Laat het weten via onderstaand commentaarveld.


Hulp Nodig?

Als werkende moeder en mantelzorger ken ik de realiteit van het altijd bezig zijn met en voor anderen. Ik weet hoe het voelt als je iedereen blij en tevreden wilt houden en het gevoel van onvrede dat ontstaat doordat je je Zelf niet meer geeft wat nodig is.

Vanuit mijn verlangen om “iets” te veranderen, wat het was wist ik nog niet, ging ik op onderzoek. Ik wilde weten waarom ik steeds weer de gene was die voor iedereen bezig was en daardoor geen tijd voor mezelf had. Ik ging de confrontatie met mezelf en mijn relatie tot het leven aan. En ontdekte de diepgaande relatie tussen mijn keuzes, mijn verantwoording en het leven dat zich aan mij presenteerde.

Die inzichten deel ik graag met jou, omdat het me aan het hart gaat als ik vrouwen als jij zie worstelen met tijdgebrek, niet voldoende waardering en laag zelfvertrouwen.

Als jouw coach begeleid ik je naar meer rust, balans en zelfvertrouwen. Ik help je herinneren waar het om gaat: Houden van je ZELF, je zelf waarderen en de aandacht geven die je verdient. Gewoon omdat je bent wie je bent. Omdat het soms zo lastig is om te blijven geloven dat je prima bent zoals je bent, met al je sterke en minder sterke eigenschappen.

Ik help je herinneren dat ook in jou een prachtig kristal schuilt. En ik help je om de laag stof ervan af te blazen of weg te schrapen zodat je kunt stralen zoals alleen jij dat kunt.

Vraag NU een gratis gesprek aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *