Auch… die kleine speldenprikjes

Het zijn van die kleine speldenprikjes. Die terloopse opmerkingen die je kunnen raken als of je een stomp in je gezicht krijgt.

Van die opmerkingen die je onbewust het gevoel geven dat je iets niet goed doet of erger nog dat jij niet goed (genoeg) bent….

Het kan iets simpels zijn als: “Doe jij dat nog steeds zo…?” jou daarmee het gevoel gevend dat je hopeloos achter de feiten aanloopt, terwijl je nou juist dacht dat je zo lekker bezig was 🙂

Of “He, dat kan/mag/moet anders hoor!” waardoor je ineens het gevoel krijgt dat je iets heel stoms aan het doen bent….

En hoewel het best goed bedoeld kan zijn, kan het snoeihard binnen komen…

Auch!! Je voelt jezelf krimpen tot minimale proporties en van binnen begint de strijd tussen jezelf verstoppen en heel hard en gemeen terug slaan….

Je bent geraakt! Die hele eenvoudige opmerkingen hebben je geraakt in je zwakke plek… Je zelfvertrouwen!

Die schijnbaar onschuldige opmerkingen doen een aanval op je vertrouwen. Je gaat je afvragen of je het nou echt zo verkeerd doet of dat je echt zo dom bent of….. vul maar in.

En voor je het weet ben je aan het twijfelen of dingen aan het veranderen omdat 1 persoon iets gezegd heeft. kleine vragen, grote gevolgen

Dat kan anders 🙂

Wat tips:

  • Reageer niet direct. Parkeer de opmerking en geef je zelf de tijd om er rustig naar te kijken.
  • Jij hebt ervoor gekozen om iets op een bepaalde manier te doen. Misschien is een andere manier inderdaad beter voor die ander, maar vind jij het prettiger om het op deze manier te doen. Laat je niet gek maken en hou vast aan wat voor jou prettig is en voelt.
  • Bedank de persoon in kwestie en leg (als je dat wil) vriendelijk uit dat je jouw eigen weg hierin volgt.
  • Verander nooit iets omdat een ander dat wil! Als je zelf, na enig nadenken, vindt dat het inderdaad beter anders kan doe het dan vooral anders. Maar alleen als je er zelf van overtuigd bent dat het beter is.

Onthoud ook dat het oké is om dingen anders te doen dan anderen. Het is oké om je eigen weg te gaan en te kiezen voor jezelf en de dingen die jij wil in dit leven.

In mijn praktijk heb ik het (te) vaak gezien en ook zelf heb ik het ervaren.

Kiezen voor wat je denkt dat er van je verwacht wordt is niet de manier om gelukkig te zijn.

Als jij vanaf nu echte verandering wil in je leven, als je behoefte hebt aan een luisterend oor, klankbord, spiegel, eye openers, liefdevolle confrontatie…Kom langs voor een goed gesprek. Ik ben hier voor je en klaar om jou te ondersteunen bij je transformatie.

Lieve groet,

Diana


Ps.  1 mei start ik met een gloednieuw avontuur 🙂 Dan is de eerste van een serie van 6 live webinars. Je leest er hier meer over. En dat is niet alles! Er is een besloten facebook groep, een exclusief ledengedeelte en meer…. Je kunt nu meedoen voor een super lage instap prijs dus neem snel een kijkje en meld je aan!

Pps. Je kunt ook kiezen voor wat langere persoonlijke begeleiding. Je hoeft het niet alleen te doen en je hoeft zeker niet opnieuw het wiel uit te vinden. Ik heb alle valkuilen al van dichtbij gezien en kan jou helpen om ze te vermijden 🙂 Mail me als je meer informatie wil over persoonlijke begeleiding.

Geef een reactie

Ingelogd als Diana. Uitloggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *