Stip op de horizon

Sinds kort heb ik een passie van mij weer serieus opgepakt. Weg met alle excuses en geen tijd, maar aan de slag!

Nu ben ik elke week gericht bezig met mezelf verbeteren op het gebied van tekenen en schilderen. Ik geniet van die momenten en zou er best elke dag, de hele dag mee bezig kunnen zijn. Dat is als ik niet ook tijd zou nemen voor die andere passie van me. Gesprekken met lieve, gepassioneerde vrouwen als jij, die vast lopen in de volle agenda en verplichtingen… (meestal zelf opgelegd)

Dat tekenen en schilderen blijkt nog behoorlijk wat mooie inzichten te geven over het leven 🙂

Zo had ik  deze week een leuk gesprek met een lieve cliënt van mij over het gevoel dat zij had dat iedereen het altijd beter wist dan zij. Met haar verstand weet ze dat dat niet zo is, maar haar gevoel vertelt haar dat wat de ander zegt waar is. De ander maakt geen fouten (!)

Hierdoor blijft zij zichzelf heel klein en nietig voelen en doet zichzelf enorm te kort.

Zo kwamen we op perspectief en jezelf vergelijken met anderen. In de les over perspectief tekenen was het meteen duidelijk. Bij perspectief tekenen kies je een perspectief, een punt op de horizon vanwaar je de rest van je tekening maakt.

Niemand kiest exact het zelfde perspectief en zelfs een klein verschil in perspectief geeft een hele andere tekening.Perspectief

Als je naar de tekening van de gene naast je kijkt, zie je een andere tekening. Simpelweg omdat die ander een andere stip op de horizon heeft gezet.

Vergelijken van de tekeningen zou je het gevoel kunnen geven dat jouw tekening of die van de ander 🙂 ‘fout’ is.  Terwijl het gewoon een tekening vanuit een ander perspectief is. Een andere stip op de horizon geeft een ander uitzicht…

Het leven is net zo. Jij creëert het leven dat je wilt vanuit jouw stip op de horizon.

Jouw ervaringen, wensen en verlangens zijn jouw stip op de horizon.

Jezelf vergelijken met anderen is net zo zinloos als je tekening vergelijken met die van een ander. Het is jouw leven, jij kleurt het in zoals jij dat wil en dat doe je met jouw stip op de horizon als richtpunt.

Tip: Stop met jezelf vergelijken of denken dat de ander het beter weet. Er is maar één expert op gebied van jouw leven en dat ben jij!

Liefs, Diana


Ps. Op 11 november kun je meedoen aan de “Bouw aan je dromen, leef je droom!” dag workshop. Het wordt een bijzondere dag met mooie inzichten en aha momenten. Deze dag kan het begin zijn van jouw verandering en ik zou het super leuk vinden als jij er bij bent!

Alles over deze dag lees je hier.

Pps. Je kunt ook kiezen voor persoonlijke begeleiding. Je hoeft het niet alleen te doen en je hoeft zeker niet opnieuw het wiel uit te vinden. Ik heb alle valkuilen al van dichtbij gezien en kan jou helpen om ze te vermijden 🙂

Wat is jouw allerliefste wens voor jezelf? Ik hoor het graag van je!

Hartelijke groet,

Diana


In mijn praktijk help ik al vele jaren vrouwen met het bereiken en Dianahouden van de balans in het leven. Het is mijn missie om vrouwen te helpen zien en voelen dat het leven zoveel makkelijker, leuker en liefdevoller kan zijn als je durft te vertrouwen op jezelf en je intuïtie.

Ik help je om weer van jezelf te gaan houden en jezelf liefde, tijd, aandacht en waardering te geven zodat je niet meer hoeft te zoeken buiten jezelf.

Download hier mijn e book 5 gouden regels voor rust in je hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *