Wat tekenen mij leert….

Pas geleden ben ik weer serieus begonnen met tekenen en schilderen. En ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb.

Het ‘verplicht’ bezig zijn met de opdrachten. De nieuwe technieken en trucs leren waardoor je ineens dingen kunt waarvan je dacht dat je ze niet zou kunnen… Werken met andere materialen die ik zelf waarschijnlijk niet zo gauw gepakt had. Of die ik wel eens zonder succes geprobeerd had 😉

Ineens is het uit proberen van nieuwe dingen leuk en inspirerend….

tekening fruitDe afgelopen les gingen we aan de slag met olie pastel. Een medium waar ik nog nooit serieus mee aan de slag ben geweest. Ik vond het niet fijn om mee te werken, te lastig, geen details enz. Excuses, excuses 🙂  Tot we ermee aan de gang moesten. En het eigenlijk wel mooi werd. Hiernaast zie je het project waar ik nu mee bezig ben.

Wat leer ik hier van?

Tekenen betekent veel voor mij. Het geeft me rust en ontspanning. En nu ik ook echt les heb genomen zie ik (weer) welke meerwaarde het heeft als je aan de hand mee genomen wordt en geholpen wordt bij dat wat nieuw is. Dat je gestimuleerd wordt om nieuwe dingen te proberen.

Het is fijn om even te kunnen leunen op de kennis en het vertrouwen van ‘de juf’ 🙂

Wat ik geleerd heb in de afgelopen lessen is vertrouwen, geduld en gewoon doorgaan ook als je het gevoel hebt dat het helemaal niets wordt.

  • Stoppen met mezelf vergelijken met anderen. Net zoals mijn tekening nooit het zelfde wordt als die van mijn buurvrouw, zal mijn leven ook nooit het zelfde zijn. We kijken beide vanuit ons eigen perspectief en ervaringen en van daaruit creëren we onze wereld en leven. (zie ook mijn blog Stip op de horizon)
  • Vertrouwen hebben in het proces. Soms lijkt het of het helemaal niet wordt zoals je je voor stelt dat het zal zijn. Door gewoon door te gaan en blijven bijsturen kom je waar je wil zijn.
  • Geduld hebben en stug doorgaan. Als je nieuwe dingen leert zal het nooit in één keer gaan zoals je wil of denkt dat het zal gaan. Door te blijven oefenen verbeter je je vaardigheden en groeit je vertrouwen in je zelf.
  • Tijd voor jezelf is belangrijk. Iets waar ik altijd al op hamer en ook nu weer ervaar. Deze tijd gebruiken om dingen te doen waar je blij van wordt.
  • Begeleiding van een mentor, coach is fijn. Het is fijn om iemand te hebben die naast je staat, je uitdaagt om de lat net even wat hoger te leggen. Iemand die het vertrouwen in jou heeft en geeft voor jij het zelf hebt 🙂  Ik ben heel blij dat ik nu (eindelijk) die stap naar les genomen heb, omdat ik de vooruitgang zie die ik maak.

droomleven bouwenWat het tekenen en de lessen mij vooral leren is dat het fijn is om een steuntje in de rug/ stok achter de deur te hebben om gewoon te DOEN. Het werken met een coach, iemand die je begeleidt, stimuleert om nieuwe dingen te doen en inspireert is een ontzettende meerwaarde. En natuurlijk is het super om oude vaardigheden en kennis bij te slijpen en uit te breiden met nieuwe vaardigheden…

Wat zou jij graag beter willen kunnen? En wat ben je bereid ervoor te doen of laten? Ik hoor het graag van je 🙂

Liefs,

Diana

 


Ps. Op 13 januari kun je meedoen aan de “Bouw aan je dromen, leef je droom!” dag workshop. Het wordt een bijzondere dag met mooie inzichten en aha momenten. Deze dag kan het begin zijn van jouw verandering en ik zou het super leuk vinden als jij er bij bent!

Alles over deze dag lees je hier.

Pps. Je kunt ook kiezen voor persoonlijke begeleiding. Je hoeft het niet alleen te doen en je hoeft zeker niet opnieuw het wiel uit te vinden. Ik heb alle valkuilen al van dichtbij gezien en kan jou helpen om ze te vermijden 🙂

Wat is jouw allerliefste wens voor jezelf? Ik hoor het graag van je!

Hartelijke groet,

Diana


In mijn praktijk help ik al vele jaren vrouwen met het bereiken en Dianahouden van de balans in het leven. Het is mijn missie om vrouwen te helpen zien en voelen dat het leven zoveel makkelijker, leuker en liefdevoller kan zijn als je durft te vertrouwen op jezelf en je intuïtie.

Ik help je om weer van jezelf te gaan houden en jezelf liefde, tijd, aandacht en waardering te geven zodat je niet meer hoeft te zoeken buiten jezelf.

Download hier mijn e book 5 gouden regels voor rust in je hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *