Tot tien of tot honderd tellen….

Je doet je stinkende best om dat wat je doet zo goed mogelijk te doen. Je gaat tot het uiterste en toch is er iemand die vind dat dat niet goed genoeg is.

En wat doe je dan?

Vechten, vluchten of helemaal niets…..

Als je het gevoel hebt dat je onrecht aan gedaan wordt is de eerste reactie vaak terug slaan. Zo hard als je kan. Weg met die onterechte kritiek, weg met dat gevoel van niet goed genoeg zijn. Je wil het niet en door de pijn en het rotgevoel weg duwen lijkt het minder erg.

Als je wat rustiger bent geworden kun je vaak weer wat verder kijken en zien wat er gebeurt. Waarom voel je je zo aangevallen? Waar zit precies de pijn die maakte dat je het nodig vond om uit te halen?

Want er zit pijn, dat moge duidelijk zijn….

Tot 10 of tot 100 tellen?

Even een stapje terug doen, afstand nemen van de situatie kan helpen om voor jezelf helder te krijgen wat er in je zelf gebeurt. Welk deel van jou wordt zo geraakt doordat je inspanningen niet gewaardeerd worden?

Tien tellen zijn niet altijd genoeg 🙂 Neem de tijd om tot jezelf te komen en te luisteren naar wat jouw gevoel je wil vertellen.

Vragen aan je zelf die je kunnen helpen:

  • Heb je gedaan wat je wilde doen?
  • Heb je het gedaan zo goed als je kon?
  • Is de kritiek terecht of is het gewoon een verschil van visie en inzichten?

Deze vragen kunnen je helpen om voor je zelf helder te krijgen of je het nog steeds hetzelfde aan zou pakken. Als jij hebt gedaan wat je wilde doen en je hebt dat zo goed mogelijk gedaan dan is het prima. Einde discussie. Klinkt misschien wat cru, maar zo is het wat mij betreft wel.

Er zullen altijd mensen zijn die een andere visie hebben en van dat standpunt uit kijken naar jouw activiteiten en uitvoering. Dat is ook prima en mag er zijn.

Zolang dat duidelijk is kan het zelfs een mooi moment zijn om te kijken naar jullie beider inzichten en insteek. En daar kunnen mooie, nieuwe inzichten voor iedereen uit komen.Voel je vrij je mening te delen

Als dat niet zo is blijf dan trouw aan jouw eigen visie en sta op voor je zelf. Ga in gesprek als je dat wil of laat het voor wat het is.

Realiseer je dat een andere visie of inzicht geen afwijzing is van jou als persoon!

Geef jezelf een liefdevolle knuffel en ga verder met dat wat jij wil doen.

Je reactie is van harte welkom in het commentaar veld hieronder 🙂 Ik vind het leuk om van je te horen hoe jij dit ervaart en hoe jij hiermee omgaat.

Liefs Diana

 

 


In mijn praktijk help ik al vele jaren vrouwen met het bereiken en Diana Tins - van Sandwijkhouden van de balans in het leven. Het is mijn missie om vrouwen te helpen zien en voelen dat het leven zoveel makkelijker, leuker en liefdevoller kan zijn als je durft te vertrouwen op jezelf en je intuïtie. Ik help je om weer van jezelf te gaan houden en jezelf liefde, tijd, aandacht en waardering te geven zodat je niet meer hoeft te zoeken buiten jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *