Waarom voelt het goed

“Het voelt gewoon goed”

Wat dat dan wel is is niet duidelijk. Je voelt het ‘gewoon’. Er staat iets te gebeuren. Opwinding, spanning, onzekerheid en nog veel meer.

Iedereen voelt wel eens iets. Het voelt goed zeg je dan. Wat voelt goed.. ja dat kan ik niet zeggen… het voelt gewoon goed 🙂

Dat ‘iets’ dat je voelt is energie. Gevuld met emoties, gedachten, verwachtingen van datgene, jezelf en anderen die er zijn op dat moment.

Ook als je denkt dat jij niets voelt, voel je energie. Let er maar eens op. Hoe vaak zeg je dingen als wat een fijne/ of vervelende sfeer hangt hier. Of er zit ruzie in de lucht, de spanning is te snijden enz. Allemaal energie die je voelt, dingen die je niet in je handen neemt en vast kunt pakken. Dus wat is het dan…. het voelt gewoon zoJe neemt de lading van de energie om je heen onbewust over

De energie in een ruimte kan grote invloed hebben op hoe jij je voelt. Als je bij een groot feest bent en de energie van de aanwezigen is vrolijk en vol opwinding over de artiest die op komt treden zal jouw energie ‘vanzelf’ meegaan de hoogte in. Ook andersom werkt het zo. Als de stemming verdrietig is zal jouw energie ook meegaan.

Dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Wel vervelend is het als je steeds weer merkt dat je energie van anderen oppikt of dat je energie van je wegstroomt in zulke situaties.

Energie is ongrijpbaar en als je je niet bewust bent dat het gebeurt is het lastig om te voorkomen dat je energie weg lekt. Oefen regelmatig met het ervaren van energie. In welke situaties voel je je goed en wanneer heb je het gevoel dat je moe bent na afloop.

Wat was de situatie die je vermoeide, wie waren erbij, wanneer merkte je dat je moe werd?

Als je dat weet kun je je, een volgende keer dat deze situatie ontstaat of deze mensen langskomen, voorbereiden.

Tips:

  • Zorg dat je goed geaard bent.
  • Blijf rustig en diep doorademen.
  • Trek af en toe even je kraag over je neus en snuif je eigen geur op, zo blijf je in je eigen energie.
  • Verdamp de essentiële olie rozemarijn als dat mogelijk is. Rozemarijn beschermt je en zorgt ervoor dat je energie bij jezelf blijft.
  • Wees je bewust van wat er gebeurt en bescherm jezelf met een cocon van licht.
  • Gebruik jeneverbes olie om jezelf en de ruimte te reinigen van belastende energie die anderen hebben achtergelaten.

Zo blijf je bij jezelf, in je eigen energie. Hulp nodig? Mail me diana@heeldemens.net ik help je graag op weg.

Veel succes!

lieve groet,

Diana


In mijn praktijk help ik al vele jaren vrouwen met het bereiken en Diana Tins - van Sandwijkhouden van de balans in het leven. Het is mijn missie om vrouwen te helpen zien en voelen dat het leven zoveel makkelijker, leuker en liefdevoller kan zijn als je durft te vertrouwen op jezelf en je intuïtie. Ik help je om weer van jezelf te gaan houden en jezelf liefde, tijd, aandacht en waardering te geven zodat je niet meer hoeft te zoeken buiten jezelf.

Download hier mijn e book 5 gouden regels voor rust in je hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *