Is een volle agenda nou echt zo erg?

Als je mij een beetje volgt weet je dat ik regelmatig een oproep doe om een kruis in je agenda te zetten en tijd voor jezelf in te plannen… Tijd voor jezelf doet je zoveel goed en geeft zoveel ruimte dat het echt aan de top van mijn lijst staat bij het plannen van afspraken. Dat betekent dus dat ik eerst de tijd voor mezelf plan en vervolgens komen de andere zaken 🙂

Pas kwam het in een gesprek weer ter sprake en de volgende vraag kwam boven drijven:

“Is een volle agenda nou écht zó erg?”

De aanleiding voor deze vraag was dat deze mooie vrouw een super efficiënt gevulde agenda had. De hele dag gevuld met verschillende afspraken, zakelijk en privé. Elke minuut stond vast, vaak al weken van te voren. Zij vond dat fijn zei ze…. en toch zat ze bij mij om een antwoord te vinden waarom ze niet lekker in haar vel zat.

Terug naar de vraag: “Is een volle agenda nou echt zo erg?” Mijn antwoord: “Ja én nee”

Ja, omdat een (over) volle agenda geen ruimte laat voor spontane, impulsieve acties. Je leeft volgens je agenda en mist daardoor waarschijnlijk heel veel leuke, onverwachte momenten en ervaringen.

Nee, als je agenda gevuld is met dingen die je leuk vindt en die je energie geven. Zoals ik hierboven al schreef zet ik altijd eerst de momenten voor mezelf in de agenda. Het bewuste kruis in de agenda. De afspraken plan ik er om heen. Mijn agenda lijkt dan vol, maar de tijd voor mezelf staat er al in en zijn dus veilig gesteld.

Het systeem dat ik gebruik om en efficiënt te zijn en tijd voor mezelf zeker te stellen is:

planning agenda

  1. Tijd voor mezelf plannen. In mijn geval elke dinsdag en vrijdag leeg.
  2. Privé afspraken. Ivm mantelzorg zijn dat vaak doktersafspraken e.d. maar ook oppassen op mijn kleindochter 🙂
  3. Werk afspraken

Belangrijk om hierbij te vermelden is dat de blokken/dagen die ik voor mezelf plan NIET vol gestopt zijn met dingen die ik ga doen 🙂 Deze tijd is vrij voor dingen die ik op dat moment wil doen. En als dat niets is is dat ook prima en heb ik daar tijd voor 🙂 Zo hou ik tijd vrij voor onverwachte spontane dingen die ineens op mijn pad komen.

Het strakke plannen kan heel benauwend werken en je het gevoel geven dat je werkelijk geen moment voor je zelf hebt. Ondanks de afspraken voor ‘iets’ doen met vriendinnen of andere sociale activiteiten. Met momenten voor jezelf bedoel ik dan ook momenten dat je zelf kiest wat je doet. Die je dus ook kunt vullen met helemaal niets doen….

“Tijd voor jezelf hoeft niet gevuld te zijn met actie, juist het ‘niets’ doen kan je veel rust en ruimte geven”

Ik hoor graag van je hoe jij je agenda vult… vind je mijn manier wel wat of heb je een hele andere manier waarbij je tijd voor jezelf garandeert? Laat het weten via het commentaarveld hieronder.

Wil jij graag meer inzicht in hoe je meer tijd voor je zelf kunt creëren en jouw leven in kunt delen zoals jij dat wil? Dan nodig ik je uit om 11 november naar de “Bouw aan je dromen, leef je droom” dag te komen. Alles over deze dag lees je hier.

Het wordt een bijzondere dag met mooie inzichten en aha momenten. Deze dag kan het begin zijn van jouw verandering. En je bent van harte welkom!

Lieve groet,

Diana


In mijn praktijk help ik al vele jaren vrouwen met het bereiken en Diana Tins - van Sandwijkhouden van de balans in het leven. Het is mijn missie om vrouwen te helpen zien en voelen dat het leven zoveel makkelijker, leuker en liefdevoller kan zijn als je durft te vertrouwen op jezelf en je intuïtie. Ik help je om weer van jezelf te gaan houden en jezelf liefde, tijd, aandacht en waardering te geven zodat je niet meer hoeft te zoeken buiten jezelf.

Download hier mijn e book 5 gouden regels voor rust in je hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *