Vooruitgang…Een stap vooruit en drie terug…

Inzichten en aha momenten komen vaak op de meest vreemde momenten… althans zo ervaar ik dat 🙂

Laatst had ik weer even zo’n momentje. Je kent het vast wel, je bent iets aan het doen en het gaat helemaal niet zoals je wil dat het gaat. Vooruitgang is een hinkstapsprong door het levenJe had bedacht wat de beste manier was om het te doen en halverwege blijk je ineens ergens anders te belanden.

Heel duidelijk is dat wat mij betreft bij het tekenen of schilderen, maar ook bij het doen van zo’n ‘vervelend’ spelletje op de telefoon. Je begint heel enthousiast en hebt duidelijk voor je hoe het eindresultaat moet zijn of je zet de verkeerde stappen en het is einde spel.

Balen natuurlijk…

Vooruitgang is geen gestage weg vooruit. Het is een subtiele beweging in een bepaalde richting.

Je kunt dan twee dingen doen:

  1. Je gooit het in een hoek en stopt ermee. Gevolg is dan natuurlijk wel dat het nooit wordt wat jij wil en je behoorlijk gefrustreerd kunt raken van weer iets dat niet gelukt is.
  2. Je laat het even rusten en doet een paar stappen terug. Je geeft je zelf de tijd om te kijken naar andere manieren om tot de door jou gewenste uitkomst te komen. Gevolg is dan alsnog succes en een beter gevoel over jezelf.

Succes gegarandeerd? JAAAAA!

  1. Je kiest om je eind doel op een andere manier te bereiken en dat is al een succes op zich.
  2. Je gunt je zelf de kans om opnieuw te starten en andere wegen te bewandelen.
  3. Je erkent dat jij in staat bent om je doel te halen, ook al is dat niet zoals je in eerste instantie had bedacht.
  4. Je voelt je goed over je zelf, niet omdat het eind doel gehaald is (natuurlijk ook wel een beetje:) ), maar omdat je niet hebt opgegeven.
  5. Je hebt ontdekt dat er meerdere wegen en manieren zijn om je droom te bereiken. En misschien wel hele nieuwe talenten bij jezelf.

De mooiste inzichten komen op de meest onverwachte momenten.

Wees dankbaar als iets niet meteen lukt…

Je hebt nieuwe dingen geleerd die je in je verdere leven nog wel eens heel goed van pas zouden kunnen komen 😉 En je hebt ontdekt dat er altijd andere wegen en manieren zijn om het door jou gewenste resultaat te halen.

Als jij vanaf nu echte verandering wil in je leven, als je behoefte hebt aan een luisterend oor, klankbord, spiegel, eye openers, liefdevolle confrontatie…Kom langs voor een goed gesprek. Ik ben hier voor je en klaar om jou te ondersteunen bij je transformatie.

Lieve groet,

Diana


Ps. Op 13 januari kun je meedoen aan de “Bouw aan je dromen, leef je droom!” dag workshop. Het wordt een bijzondere dag met mooie inzichten en aha momenten. Deze dag kan het begin zijn van jouw verandering en ik zou het super leuk vinden als jij er bij bent!

Alles over deze dag lees je hier.

Pps. Je kunt ook kiezen voor wat langere persoonlijke begeleiding. Je hoeft het niet alleen te doen en je hoeft zeker niet opnieuw het wiel uit te vinden. Ik heb alle valkuilen al van dichtbij gezien en kan jou helpen om ze te vermijden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *