Wat houdt jou wakker ’s nachts?

“Je ziet alleen wat je wil zien”

En je kunt alleen zien wat je jezelf toestaat te zien…..

Waarom zou je immers iets willen zien dat je pijn zou kunnen doen of wat je leven compleet op z’n kop zou kunnen zetten….

Stel je hebt een leuke baan, een goed loon en eigen inbreng. Dan wil je niet kijken naar de lange uren, de vermoeiende en oeverloze vergaderingen waarbij je je afvraagt waarom er in hemelsnaam zolang over iets gedebatteerd moet worden. Je wil niet nadenken over de irritaties en slapeloze nachten die je hebt omdat je de volgende dag weer op je werk moet verschijnen en je zonnigste gezicht op moet zetten.

Wakker liggen, zorgen makenJe schuift het van je af en houdt voor je zelf de illusie in stand dat je het prima voor elkaar hebt…. maar toch… ergens in je zelf knaagt het en het gevoel dat er iets mist, de onvrede over wat je kunt betekenen voor jezelf en de ander wordt steeds duidelijker. Wat ga je doen?

Blijf je blind voor de signalen.. of raap je je moed bij elkaar en ga je luisteren en kijken naar wat je aangereikt wordt?

Het is mijn persoonlijke, stellige overtuiging dat we allemaal deze blinde vlek hebben en koesteren. En dat het moed vraagt om de blinde vlek in het licht te zetten 🙂

Je wilt alleen kijken naar wat goed gaat. Het is toch zo goed om positief te zijn? En je moet toch tevreden zijn met wat je hebt? Dankbaar voor de kansen die je krijgt en hebt gekregen?

En ja dit zijn stuk voor stuk belangrijke attributen voor een fijn leven. Als je ze inzet op een manier die je verder helpt en gelukkig laat zijn.

Het gevoel dat jij hebt, die blinde vlek waar je onvrede over de huidige situatie zich bevindt, is een signaal dat dit niet is wat jij voor jezelf wilt. Een signaal dat het tijd is voor verandering.

Alles wat je tot nog toe hebt gedaan en gelaten heeft je gebracht waar je nu bent. Het heeft je gemaakt tot wie je nu bent en dat is prima!

Tegelijk kunnen positief, tevreden en dankbaar zijn je vast houden op deze plaats in je leven waar je zekerheid ervaart, maar waar je niet blij van wordt.

Jij bent leven, je wensen en dromen leven in jou en willen tot uiting komen. Elke keus die je maakt zou gericht mogen zijn op het allerbeste dat jij voor jezelf kan bedenken. Elk resultaat dat je ziet in je leven vandaag is een resultaat dat voort is gekomen uit eerdere keuzes die je maakte.

Als je niet blij bent met die resultaten is het dus tijd voor andere keuzes! Het leven wil geleefd worden, daar past groei bij. En groeien betekent niet achterlaten wat je al hebt geleerd… groeien is meenemen wat goed voor je is en wat goed voelt en nieuwe dingen omarmen.

Tevreden en dankbaar zijn voor wat je hebt, bent en kunt als opstap naar meer leren, hebben, zijn en kunnen… dat is groei!

De perfecte opstap naar een nieuw avontuur!

droomleven bouwen

Hoe begin je jouw nieuwe avontuur…

  • Zet je onvrede in de schijnwerpers en zie het als de kans die het is… een kans om te groeien en leren.
  • Onderzoek wat je nodig hebt om je onvrede weg te halen. Dat kunnen soms hele kleine dingen zijn en soms zijn het wat grotere ingrepen.
  • Erken je angst en twijfel en maak een afspraak met jezelf om hier naar te kijken NA dat je aan de slag bent gegaan met de veranderingen die je nodig hebt.
  • Bespreek je dromen en wat je wil alleen met mensen waarvan je weet dat ze je steunen door dik en dun. Als je je dromen te vroeg met de beschermers en angsthazen bespreekt kan dit je weerhouden van de stappen die nodig zijn om te groeien naar wat jij wil.
  • Begin! Begin gewoon met de kleine en grote stappen en vertrouw op je gevoel en dat de droom niet voor niets in je leeft.

Je bent het aan jezelf verplicht om je zelf te koesteren in liefde en te geven wat nodig is om gelukkig te leven.

Liefs,

Diana


Ps. Op 13 januari kun je meedoen aan de “Bouw aan je dromen, leef je droom!” dag workshop. Het wordt een bijzondere dag met mooie inzichten en aha momenten. Deze dag kan het begin zijn van jouw verandering en ik zou het super leuk vinden als jij er bij bent!

Alles over deze dag lees je hier.

Pps. Je kunt ook kiezen voor persoonlijke begeleiding. Je hoeft het niet alleen te doen en je hoeft zeker niet opnieuw het wiel uit te vinden. Ik heb alle valkuilen al van dichtbij gezien en kan jou helpen om ze te vermijden 🙂

Wat is jouw allerliefste wens voor jezelf? Ik hoor het graag van je!

Hartelijke groet,

Diana


In mijn praktijk help ik al vele jaren vrouwen met het bereiken en Dianahouden van de balans in het leven. Het is mijn missie om vrouwen te helpen zien en voelen dat het leven zoveel makkelijker, leuker en liefdevoller kan zijn als je durft te vertrouwen op jezelf en je intuïtie.

Ik help je om weer van jezelf te gaan houden en jezelf liefde, tijd, aandacht en waardering te geven zodat je niet meer hoeft te zoeken buiten jezelf.

Download hier mijn e book 5 gouden regels voor rust in je hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *