Wat een wandeling je kan vertellen :)

Als je met je hond loopt te wandelen zie je nog eens wat 🙂

Elke dag ga ik één keer een uurtje met mijn hond wandelen, de andere wandelingen zijn wat korter. Tijdens dat uurtje doe ik rust op, inspiratie én vind ik het fijn om mensen en dieren te observeren.

Je staat versteld van wat je kunt leren tijdens zo’n wandeling. Zo was ik van de week weer aan de wandel en mijn hond, 1 jaar jong en enthousiast, liep zoals altijd los. Ik ben trots dat dat kan en dat hij luistert. lekker wandelen

Ik liep dus ergens op het gras, langs het water en in de verte zag ik een mevrouw, een klein meisje en een klein hondje lopen. Haar hond was aangelijnd, dus ik begon al om Simba (mijn hond) te roepen om hem ook aan te lijnen. Dat hebben we immers zo geleerd in de cursus.

Voor ik Simba goed en wel aan de lijn had was de mevrouw al omgekeerd en liep ze weg in de richting waar ze vandaan kwam. Met enige verbazing keek ik haar na en zag wat er verder gebeurde. Uit de andere richting kwam nl ook iemand met een hond en ja hoor mevrouw liep met een ietwat stevigere pas weer een andere richting uit én je raad het al … ook daar kwam iemand met een hond aan. Het tempo werd nog iets opgevoerd, zodat ze deze persoon nog net voor kon blijven. Snel verdween ze daarna uit het zicht. Later zag ik haar in de verte nog lopen op het fietspad, waar geen mensen met honden lopen…

Met verbazing zag ik hoe ze steeds weer haar route wijzigde….

Dit hele schouwspel deed me denken hoe deze mevrouw steeds andere routes moest nemen om datgene waar ze blijkbaar bang voor is te ontwijken. Zou ze dat in haar dagelijks leven ook doen?

En waarom was ze zo bang om andere mensen met hun honden te ontmoeten of voorbij te lopen? Had ze een angstige ervaring gehad, was haar hond bang voor andere honden, wat zou het zijn?

Ik zou het graag willen weten, maar helaas heb ik haar niet gesproken en ook niet meer gezien.

Door het bekijken van dit tafereel bedacht ik me weer dat hoe je iets doet heel veel laat zien van hoe je in elkaar steekt en hoe je leven eruit ziet.

In dit geval het nemen van omwegen en andere routes om bepaalde situaties uit de weg te gaan.

Zo beland je op paden die je niet wilde nemen, ben je veel langer onderweg en raak je gefrustreerd over jezelf omdat je je door de omstandigheden laat dwingen dingen anders te doen dan je zou willen of gepland had.

Herken jij dit soort dingen ook? Hoe ga je daar mee om?

Ik hoor het graag van je!

lieve groet,

Diana


In mijn praktijk help ik al vele jaren vrouwen met het bereiken en Diana Tins - van Sandwijkhouden van de balans in het leven. Het is mijn missie om vrouwen te helpen zien en voelen dat het leven zoveel makkelijker, leuker en liefdevoller kan zijn als je durft te vertrouwen op jezelf en je intuïtie. Ik help je om weer van jezelf te gaan houden en jezelf liefde, tijd, aandacht en waardering te geven zodat je niet meer hoeft te zoeken buiten jezelf.

Download hier mijn e book 5 gouden regels voor rust in je hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *