Hoe je los komt uit het web der verwachtingen

Er zijn tijden geweest dat ik het gevoel had vast te zitten in een web van moeten, verwachtingen en eisen. Aan alle kanten werd er aan me getrokken en ik dacht dat ik aan alles dat me gevraagd werd moest beantwoorden.

Ik had en heb mijn gezin, mantelzorg en werk en ik kon niet anders dan er zijn. Het vermoeide me en door dat ik er altijd was werd het op een bepaald moment ook gewoon en werd het steeds lastiger om te zeggen dat ik niet kon of erger nog niet wilde…

Het was een worsteling in mij zelf om de balans hierin te vinden. Want ja ik wil er ook gewoon zijn voor mijn gezin en moeder die mij nodig heeft. Hoe ging ik dat doen?

Hoe ging ik mijn leven inrichten dat het allemaal leuk bleef?

Ik realiseerde me al snel dat het gaat om keuzes maken. En dat elke keus een gevolg heeft is ook logisch, dus welke resultaten wil ik graag zien in mijn leven….

Kiezen voor jezelf zeggen ze dan. Ik zeg het zelf ook zo vaak tegen ‘mijn’ mensen en ik blijf het zeggen, want hoe moeilijk het soms ook is, het is wel de manier om er te kunnen blijven zijn voor iedereen waarvoor je er graag wilt zijn.

De belangrijkste vraag die ik mezelf kon stellen was: “Word ik hier blij van?”

Bij alles wat ik doe en me gevraagd wordt stel ik deze vraag. En hoe moeilijk het soms ook was en is, een splintertje twijfel of duidelijk nee,  werd dus een “Dit ga ik niet doen”

Het gaf onbegrip en soms zelfs regelrechte boosheid van al die genen die zo gewend waren geraakt aan mijn ja hoor, doe ik wel even. Het schuldgevoel dat ik daardoor voelde maakte het niet eenvoudiger. En toch heb ik me aan mijn belofte aan me zelf gehouden.

De opstelling vanuit liefde voor mijzelf en de wens om er te kunnen zijn als dat nodig is heeft een shift in mijn leven veroorzaakt.

Wat ik nu doe of niet doe is een bewuste keuze in plaats van een automatisch gegenereerd antwoord 😉

Het heeft me meer vrijheid en vertrouwen gegeven. Mijn tijd is me heilig en ik ga er dan ook zorgvuldig mee om. Als ik mijn tijd geef wil ik dat het waardevol is voor mijzelf én degene met wie ik tijd doorbreng. Als ik er ben, dan ben ik er ook 🙂 Daar op dat moment en niet in gedachten al bij het volgende dat ik ga doen.

Het bevalt me prima zo en ik ben dankbaar dat ik deze keuze gemaakt heb.

Nu is mijn vraag aan jou: Als je mijn verhaal herkent en het gevoel hebt vast te zitten in dit web van verwachtingen en eisen…

Wat is jouw volgende stap?Wat is jouw volgende stap?

Ga je door met jezelf wegcijferen en inleveren op alles dat jij graag wil? Of ga je, net als ik, kiezen voor een andere aanpak waarin jij centraal staat?

Ik hoop dat je kiest voor het laatste 🙂 omdat je het verdient om gelukkig en vrij te zijn. En als je mijn verhaal herkent nodig ik je uit om naar 11 november naar de “Bouw aan je dromen, leef je droom” dag te komen. Alles over deze dag lees je hier.

Het wordt een bijzondere dag met mooie inzichten en aha momenten. Deze dag kan het begin zijn van jouw verandering. En je bent van harte welkom!

Lieve groet,

Diana


In mijn praktijk help ik al vele jaren vrouwen met het bereiken en Diana Tins - van Sandwijkhouden van de balans in het leven. Het is mijn missie om vrouwen te helpen zien en voelen dat het leven zoveel makkelijker, leuker en liefdevoller kan zijn als je durft te vertrouwen op jezelf en je intuïtie. Ik help je om weer van jezelf te gaan houden en jezelf liefde, tijd, aandacht en waardering te geven zodat je niet meer hoeft te zoeken buiten jezelf.

Download hier mijn e book 5 gouden regels voor rust in je hoofd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *